tahtsin vastata

Oli üks blogipost ajaplaneerimise kohta… tahtsin vastata aga ei õnnestunud. https://kasperidusas.blogspot.com/2023/01/aega-ei-ole.html?lr=1

Ma ütlen alati, et inimene plaanib ja jumal juhib ning vahel on paar nädalat, kus sajab igasugu lisaküsimusi jne nii palju aknast-uksest sisse, et kõik plaanitud töö jääb tegemata, mingil teisel ajal saab jälle rahulikult joone peale. St igal tööl ei anna päeva niimoodi ära planeerida. isegi juba kalendris (outlook) olevatele koosolekutele plaanitakse aeg-ajalt teised veel otsa.
Mida saab planeerida, et kui on kiire lõuna, st polegi eriti aega söömiseks, siis võtta toit kaasa, eelistatavalt selline, mida ei pea soojendama ja saab mõne Teamsi koosoleku ajal või kirjadele vastamise kõrval vaikselt tarbida… või vaata sõltuvalt trennidest, ilmast jms, kas lähed tööle ühistranspordiga, rattaga või autoga, sest tegelikult see jala tööleminek annab juba vajaliku jalutuskäigu, eriti kui on teada, et lõunale ei ole aega majast välja minna.
Trennide osas on hea, osta mingi kaart, mis käsib teatud arv kordi teatud aja jooksul käia…. koonrina ei raatsi ju raisku lasta ja saabki tehtud. Või siis võta trenn, kus teised sõltuvad sinu kohalkäimisest (tants vms).
Aga liigne planeerimine tekitab stressi, sest on teada, et plaanid lähevad vett vedama. Saab teha mingid põhimõttelised otsused, et hommikul magan kuni tööaja alguseni, siis toimetan oma sööke, riietumisi jne, sest siis ei sega telefonikõned jne süvenemist, sest ma võingi nendel teemadel rööprähelda ning võtan selle segamatu aja töötegemiseks hoopis väljaspool tööaega, sest 8-5 vahel ei ole võimalik seda leida.
Ärevus ja stress tuleb muidugi paljudest asjadest… ja sellega seoses uneprobleemid või toitumisteemad jne jne, isiklikud suhted, kallaletung Ukrainale, koroona, mingi ootamatu haigus või pereliikme haigus – need on asjad mida ette ennustada ning kalendrisse panna ei saa ja mingi hetk sõidavad sisse, siis on hoopis oluline omada tehnikaid, millega end nö töökorda saada.

Lisa kommentaar